latinica  ћирилица
29/07/2024 |  08:16 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Pavić: Antisrpska koalicija nije spokojna zbog kandidature Trampa (VIDEO)

Cijela antisrpska koalicija oko nas je preslikana koalicija vazala i marioneta Trećeg rajha gdje se praktično isto društvo okupilo na antisrpskom zadatku i oni nisu spokojni zbog kandidature Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u SAD, izjavio je politički analitičar Aleksandar Pavić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Aleksandar Pavić - Foto: RTRS
Aleksandar PavićFoto: RTRS

Pavić je naglasio da bi bivši izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel opet mogao imati važnu ulogu u slučaju da Tramp pobijedi na predsjendičkim izborima u Americi.

- Grenel je potvrdio da je Trampov cilj bio da povuče američku vojsku sa KiM. Tramp je bio spreman da prepusti bezbjednost na ovim prostorima ili narodu koji tu živi ili Evropljanima. Albanski i muslimanski faktor uvažavaju samo SAD i niko drugi nema takav autoritet. Vidimo da su česte provokacije iz Ambasade SAD u Sarajevu i da Kurti pokušava da očisti KiM od Srba. Oni će radije da naprave haos nego da dozvole da neki vakum popune Rusija, Kina ili da ovdje bude manje NATO-a - rekao je Pavić.

Pavić je istakao da je "pokušaj atentata na Donalda Trampa, povlačenje DŽozefa Bajdena iz predsjedničke trke i dolazak Kamale Haris kao kandidata na izborima za lidera SAD uzburkalo duhove u Americi, ali i u cijelom svijetu s obzirom na to kako SAD utiču na geopolitičke odnose širom planete.

- SAD smatraju da cijeli svijet spada u sferu njihovog uticaja, skloni su tome da se miješaju u unutrašnje stvari svih zemalja i predstavljaju se kao samoimenovani arbitri toga ko je demokrata, a ko nije - ocijenio je Pavić.

Pavić je naglasio da je očito da je Tajna služba SAD potpuno omanula oko svega što se tiče pokušaja atentata na Trampa.

- Šefica te službe morala je da podnese ostavku. Јoš ne znamo detalje pokušaja tog atentata. Malo ko vjeruje u zvaničnu verziju. Јoš nema forenzičkog izvještaja o pokušaju atentata niti izvještaja o Trampovom zdravstvenom stanju iz bolnice gdje je tretiran - naveo je Pavić.

Pavić je podsjetio da je istraživački novinar Simor Herš opisoa šta se tačno dešavalo u SAD.

- Herš je naveo da je praktično Barak Obama natjerao Bajdena da se povuče. Vidimo da Bajden nije bio sposban da sam vodi politiku i da je bio samo jedna marioneta za one koji stvarno vladaju Amerikom. Postavlja se pitanje ko vlada SAD? Očito ne onaj ko je demokratski izabran - istakao je Pavić.