latinica  ћирилица
29/07/2024 |  09:16 ⇒ 10:34 | Autor: TANЈUG

Francuska: Svi vozovi od jutros saobraćaju normalno

Svi vozovi u Francuskoj od jutros saobraćaju normalno, nakon sabotaže na željezničkoj mreži koja se dogodila u petak, nekoliko sati prije ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, izjavio je francuski ministar saobraćaja Patris Vergrijt.
Željeznička stanica u Francuskoj (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Željeznička stanica u Francuskoj (Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN)

On je rekao da je "od 800.000 putnika koji su bili potencijalno pogođeni tokom vikenda 700.000 moglo da završi svoje putovanje", prenosi BFM TV.

U Francuskoj su juče završene popravke željezničkih pruga koje su oštećene u požarima podmetnutim u petak, saopštio je francuski nacionalni željeznički operater SNCF.

Stotine hiljada ljudi je bilo blokirano nakon što je obustavljen železnički saobraćaj zbog požara na prugama nekoliko sati prije ceremonije otvaranja letnjih Olimpijskih igara u Parizu.

Parisko tužilaštvo otvorilo je krivičnu istragu o podmetanju požara koju nadgleda kancelarija tužilaštva za organizovani kriminal.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen izjavio je danas da ekstremisti krajnje ljevice vjerovatno stoje iza sabotaža na francuskoj željeznici izvedenih u petak.