latinica  ћирилица
29/07/2024 |  10:52 ⇒ 10:52 | Autor: RTRS

Rafinerija ulja Modriča na takmičenju orača "Prva brazda" u Novom Selu (FOTO)

Rafinerija ulja Modriča proteklog vikenda bila je dio smotre ljepote života na selu i manifestacije "Prva brazda" koja se već dvanaestu godinu održava u Novom Selu.
Prva brazda - Nestro - Foto: Ustupljena fotografija
Prva brazda - NestroFoto: Ustupljena fotografija

Riječ je o takmičenju orača poljoprivrednika ovog kraja, a najbolje u oranju po ocjeni stručnog žirija, Rafinerija ulja Modriča, nagradila je vrijednim poklonima.

Na tradicionalnoj 12. po redu manifestaciji takmičenju orača "Prva brazda-Novo Selo 2024" okupio se veliki broj učesnika i posjetilaca.

Prva brazda (Foto: Ustupljena fotografija)

Podršku ovom događaju već nekoliko godina zaredom pruža Rafinerija ulja Modriča, gdje uz pokroviteljstvo Opštine Vrnjačka Banja, u organizaciji udruženja "Prva brazda" i "Novoselac", potvrđuju značaj poljoprivrede za mještane ovog kraja.

Pored takmičenja u oranju, prisutnima je održano edukativno predavanje i predstavljen proizvodni asortiman za poljoprivrednu mehanizaciju.
Veliki broj posjetilaca ispratio je takmičenje 25 orača koji su demonstrirali svoju preciznost, umijeće i poznavanje zemljišta, što je važno za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju.

Orači su se takmičili u tri kategorije, a najboljima su uz pomoć Rafinerije ulja Modriča dodijeljene vrijedne nagrade.

Takmičenje orača samo je dio manifestacije koja promoviše ljepotu življenja na selu, kulturu i tradiciju, a prethodio mu je svečani defile traktora i tradicionalno oranje konjskom zapregom.