latinica  ћирилица
29/07/2024 |  11:20 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Nešić: Srpski ministri neće dozvoliti destrukcije na štetu Srpske

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je danas ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću da nijedan srpski ministar u Savjetu ministara neće ni njemu, ni bilo kome drugom dozvoliti bilo kakve destrukcije na štetu Republike Srpske i njenih građana.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Dok se svi u regionu trude da imaju policijsku saradnju, a BiH jedino na tom polju može da dođe do neke pozitivne saradnje, ministar inostranih poslova Konaković želi da prekine saradnju i poništi Sporazum o policijskoj saradnji između BiH i Srbije. Ne znam zašto mu to smeta - rekao je Nešić Srni.

Prema njegovim riječima, Konaković treba da se odluči da li je za borbu protiv kriminalaca ili da bude njihov patron.

- Dok smo mi srpski ministri u Savjetu ministara, od te Konakovićeve inicijative nema ništa. Riječ je o običnoj populističkoj inicijativi kojom želi da pokaže da je destruktivniji od SDA, čiji je nekad i bio član, i to baš u vrijeme potpisivanja pomenutog sporazuma - poručio je Nešić.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković najavio je da će na sjednici Savjeta ministara ove sedmice pokrenuti inicijativu za stavljanje van snage Sporazuma BiH i Srbije o policijskoj saradnji.

On je objasnio da je stavljanje van snage ovog sporazuma moguće samo ako ministri iz Republike Srpske u Savjetu minstara dignu ruku za to, jer tako kaže Ustav BiH.