latinica  ћирилица
29/07/2024 |  13:32 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Konaković pisao Dačiću: Iznio niz uvreda na račun pojedinaca u Srbiji

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću. Umjesto nastavka sardnje, između Srbije i BiH, a kako to rade sve zemlje u regionu, Konaković je iznio niz uvreda na račun pojedinaca, a kako on kaže "ratnih zločinaca", koji se nalaze u Srbiji.
Elmedin Konaković - Foto: RTRS
Elmedin KonakovićFoto: RTRS

Naime, Konaković zaboravlja da je Srbija zbog evropskog puta, mira i suživota u regionu isporučila sve tražene srpske generale i oficire Haškom trivunalu.

Ipak, Konaković u pismu ministru Dačiću kaže da ne može da govoriti sve dok policijske strukture zajedno sa pravosudnim u Srbiji, kako kaže "kriju desetine ratnih zločinaca koje BiH traži, a za kojima su raspisane i potjernice Interpola", spominjući tu generala Novaka Đukića, doktora Duška Kornjaču.

Traži Konaković da se BiH izruči Ećim, Savčić i kako kaže desetine drugih, gdje bi kako navodi, tek nakon toga mogli  govoriti o "normalnoj saradnji".

Konaković se obrušio i na dvije mlade studentice za koje, kako on kaže su "veličale ratne zločince u BiH", te mu je zasmetalo i to što ih je srpski bezbjednosni sistem predvođen Aleksandrom Vulinom nagradio stipendijama.