latinica  ћирилица
29/07/2024 |  14:29 | Autor: SRNA

Cvijanović: U bošnjačkoj političkoj sferi sve je prodaja magle i predizborna kampanja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je jedan normalan sporazum BiH i Srbije o policijskoj saradnji očigledno poslužio za predizbornu kampanju među bošnjačkim političkim partijama, jer je očito da "Trojka-tema" - "mi smo Evropljani i zahvaljujući nama na korak smo do članstva u EU" ne pije vodu u bošnjačkom glasačkom tijelu.
Željka Cvijanović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Željka CvijanovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića da su oni u Ministartsvu inostranih poslova poštari i da su samo tu da proslijeđuju dokumente, bez mogućnosti za bilo kakvo donošenje odluka, Cvijanović je odgovorila da su oni nekada poštari, a nekad čeprkaju i po sadržaju dokumenta, u zavisnosti od toga šta u njemu piše i ko je pošiljalac.

- To sam lično vidjela na vlastitom primjeru kad je Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara vršilo opstrukciju u svom obavljanju "poštarskih djelatnosti" - naglasila je Cvijanović.

Ona je ocijenila da se sve u bošnjačkoj političkoj sferi svodi na svađu sa komšijama, bilo da je riječ o susjednim državama ili Republici Srpskoj, i na puku prodaju magle.

- Oni su prihvatili da žive u kolonijalnom statusu, da bi, isto tako, preko kolonizatora, opet, vodili hajku protiv istih tih komšija, a povrh svega lišavajući svoje institucije mogućnosti da samostalno odlučuju - konstatovala je Cvijanović za Srnu.

Ona je istakla da je i tema o policijskoj saradnji i "isporučivanju suvereniteta" zato što, zaboga, sarađujete sa drugima najobičnija predizborna prodaja magle.