latinica  ћирилица
29/07/2024 |  15:59 ⇒ 16:52 | Autor: RTS

Đoković nakon pobjede: Moralo je malo da se zakomplikuje, osim toga sam odigrao savršen meč

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan pobjedom nad španskim teniserom Rafaelom Nadalom i da je osim četiri gema u drugom setu odigrao savršen meč.
Novak Đoković (Foto: EPA/FRANCK ROBICHON) -
Novak Đoković (Foto: EPA/FRANCK ROBICHON)

- Moralo je malo da se zakomplikuje, publika se umiješala i vratila ga u život, ali sam uspio da prebrodim prepreku - izjavio je Đoković.

Na velikim turnirima, i na ovom stadionu, odigrali smo mnogo mečeva. Ovde ima mnogo bolji skor, ali, u poslednjih četiri ili pet godina sam uspio da pronađem rješenja za njega na šljaci,  istakao je srpski teniser.

Đoković je kao važan naglasio i značaj publike, koja je u Parizu, mahom navijala za Nadala.

- Naravno da se publika umiješala i vratila ga u život, počeo sam malo da sumnjam u svoje udarce i dozvolio sam njemu da pronađe svoj ritam na terenu. Presudan je bio deveti gem, sa starim lopticama, kada sam uspio da mu uzmem brejk - rekao je Đoković.

Naglašava da je zadovoljan svojim nastupom, osim u delu drugog seta, kada je vodio protiv Španca sa 4:0, pa potom izgubio četiri gema zaredom.

- Osim toga, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam. Naravno da je rasterećenje kada na daljem putu nemate Nadala. Kada sam vidio žrijeb, znao sam da će biti teško, ali sam bio spreman. Prvi meč sam odigrao odlično i imao sam dovoljno vremena da se spremim za Nadala - zaključio je Đoković u razgovoru za RTS.

Đoković je ubjedljivo savladao Rafaela Nadala i plasirao se u treće kolo olimpijskog turnira u Parizu.