latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:21 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Tuča i presretanje u Tesliću - u sve se umiješala i politika (VIDEO)

Tuča u lokalnom kafiću u Tesliću, a potom i presretanje i premlaćivanje dvojice mladića na lokalnom putu rezultiralo je prijavom policije protiv četiri lica, zbog sumnje na nasilničko ponašanje. Јedan od osumnjičenih je potpredsjednik teslićkog SNSD-a Srđan Klječanin koji odbacuje optužbe. U cijeli slučaj umiješala se i politika.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

Mediji podobni načelniku Teslića objavili su da je u tuči učestvovao i lokalni povjerenik SDA Alen Seferović, iako se to u policijskom izvještaju ne navodi. Zbog svega, najavljuje tužbu protiv načelnika. Tvrdi da mu Miličević stavlja metu na čelo nakon što ga je prijavio policiji zbog zloupotrebe.

Policija je saopštila da je podnijela krivičnu prijavu protiv četiri lica zbog nasilničkog ponašanja. Dva mladića iz Teslića prijavila su policiji da su ih četvorica, naprije presreli vozilom, a potom pretukli. Tome je prethodila tuča u lokalnom kafiću, gdje je povrede zadobio i Srđan Klječanin, zamjenik predsjednika SNSD-a Teslić . Zbog toga je, tvrdi, završio na operaciji u Beogradu. Šokiran je prijavom protiv njega i odbacuje sve optužbe.

- Јedno lice me udarilo flašom, pukao mi je nos i dobio sam potres mozga. Nisam u toku toga ko ga je presreo. Kako sam ja mogao da ga jurim sa takvim povredama? - rekao je Klječanin.

U cijeloj priči našao se, ni kriv ni dužan Alen Seferović, aktuelni povjerenik SDA u Tesliću. Pojedini mediji su objavili da je i on učestvovao u tuči. Seferović tvrdi da iza toga stoji načelnik Teslića. Najavljuje tužbu.

- Imam sve dokaze da se sporne noći nisam nalazio izvan kuće. Miličevć na najprljiviji, njemu svojstven način pokušava da me diskredituje. Јa sam ključni svjedok u istrazi koja je pokrenuta protiv njega gdje je iznuđivao novac, reketirao, i trgovao uticajem - rekao je Seferović.
Milčević odbacuje optužbe!

- Nisu to ljudi dostojni da ja njih komentarišem. Ko je on da ja njemu odgovaram na njegove gluposti? Ne zanima me, nikome ništa nisam rekao niti postoji bilo gdje moja izjava, nigdje, to je stvar istražnih organa MUP-a i ostalih.  Ne interesuje me uopšte - naveo je Miličević.

Nije prvi put da se pred izbore u Tesliću pravi atmosfera nesigurnosti, kaže Klječanin.

- Načelnik, a i ostali na raznim portalima i medijima pravi u posljednje vrijeme tu nesigurnost. Ugrožavaju ljude. To je sve politička igranka - samtra Klječanin.

O povrijeđenima u tuči u ugostiteljskom objektu policija nema saznanja. Od tri lica koja tvrde da su presretnuta vozilom i pretučena, jedno je sa lakšim povredama zadržano u dobojskoj bolnici. Stabilnog je stanja i vjerovatno će uskoro biti pušteno.