latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:35 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

Borenović: Zapanjujuće iracionalno ponašanje bošnjačkih političara

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je zapanjujuće iracionalno ponašanje bošnjačkih političkih faktora koji, dok vatra bukti po Federaciji BiH, uporno odbijaju pomoć Srbije u vidu helikoptera.
Branislav Borenović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Branislav BorenovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Borenović je istakao da je suludo u ovakvim situacijama odbijati pomoć.

- Bilo mi je nazamislivo da se to može desiti. Oni, takmičeći se ko će više pokvariti odnose sa nama važnom Srbijom, nikako ne prihvataju da je budućnost u regionalnoj saradnji, a ne u devedesetim godinama prošlog vijeka, iz kojih nikako da izađu - kaže Borenović.

Borenović je dodao da bošnjački političari ne shvataju da jaka Srbija, čiji zvaničnici uvijek naglašavaju poštovanje teritorijalnog integriteta i dejtonskog okvira BiH, može biti samo od koristi ne samo Republici Srpskoj, nego i cijeloj BiH.

- Umjesto da zajedno idemo naprijed, oni nas samo vraćaju nazad, a najviše na štetu svog naroda, što pokazuje i ovaj slučaj - rekao je Borenović.

Borenović je podsjetio da je Srbija prva priskočila u pomoć BiH, ali i cijeloj regiji, tokom pandemije virusa korona, da realizuje brojne projekte, te napomenio je i solidarnost tokom poplava 2014. godine, saopšteno je iz PDP-a.

- Oni ne vide ništa osim onoga za šta misle da će im donijeti koji jeftini politički poen - zaključio je Borenović.