latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:45 | Autor: SRNA

Vulić: Skaj ministru najbolje da se drži svoje čaršije, MUP Srpske je institucija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je za da je Elmedin Konaković politički diletant koji iz dana u dan potvrđuje da nije dorastao funkciji koju obavlja, dok sa druge strane glumi sveznalicu, a suštini je ostao mali sarajevski, lokalni političar u pokušaju.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Drago mi je da je danas konačno priznao da su oni u MIP-u samo poštari, ali za razliku od profesionalaca, ovi poštari u MIP-u daju sebi za pravo da poštu i otvaraju, a ako im ne odgovara sadržina i da je bace ili stopiraju", istakla je Vulićeva.

Govoreći o sporazumu o policijskoj saradnji BiH i Srbije, koja je postala top tema u bošnjačkom Sarajevu, Vulićeva je rekla da je godinama njihova bolna tačka Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, jer im nije uspjela reforma policije koju je zaustavio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Svi oni znaju da je MUP Republike Srpske najbolje organizovan od svih ministarstava u BiH i FBiH i to ne mogu da prebole, kao što ne mogu da prebole ni neuspjeh reforme policije i još jedan pokušaj prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH. Sada, 14 godina od potpisivanja Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije, probošnjačke stranke aktuelizuju tu temu i zloupotrebljavaju je u predizborne svrhe, međusobno se optužujući s ciljem dodvoravanja svojim biračima i borbe za titulu "prvog među muslimanima" - naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je MUP Srpske na čelu sa ministrom Sinišom Karanom i direktorom Policije Sinišom Kostreševićem, institucija za sva MUP u kantonima i FBiH, a posebno za skaj ministra Elmedina Konakovića.

Ono što je u svim zemljama normalno da policije sarađuju, stavljaju se na raspolaganje jedni drugima kada to iziskuju potrebe, rekla je Vulićeva, nije normalno samo bošnjačkom političkom korpusu u ovoj vještačkoj tvorevini zvanoj BiH.

- To su frustrirani ljudi, opterećeni Republikom Srpskom i svim što ima prefiks srpski, jer bi htjeli da kontrolišu sve, da je sve pod jednom kapom i jednom upravom - njihovom i političkog Sarajeva. Međutim, to se nikada neće desiti, i oni znaju da je to jedina jedina istina, a to što su ih izlagali odlazeći Majkl Marfi i nelegalni Kristijan Šmit, obećavajući im ispunjena sna o bošnjačkoj unitarnoj BiH, već je njihov problem. I nema tu ništa čudno s obzirom na to da nekad muslimani, sada Bošnjaci pripadaju narodu koji je kroz vijekove bio u ulozi vazala i sluga stranom faktoru. Tako je i danas, kako su i sami potvrdili veži konja gdje ti aga kaže. Vezujući tako konja, stigli su tu gdje su stigli - rekla je Vulićeva.

Osvrnuvši se na pismo Konakovića upućeno ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačiću u kojem navodi da Srbija ne može, kako kaže, držati moralne pridike BiH, Vulićeva je rekla da nije žalosno bilo bi smiješno.

- Јedan skaj ministar daje sebi za pravo da šalje pismo i drži predavanje ministru sa zavidnom karijerom, iz uređene i snažne države kao što je Srbija!? Nevjerovatno. Ko o čemu Konaković o moralu i "bošnjačkoj žrtvi"!? Mislim da je Elmedinu Konakoviću najbolje da se drži svoje čaršije i mjesne zajednice, jer za drugo i nije - zaključila je Vulićeva za Srnu.