latinica  ћирилица
29/07/2024 |  18:53 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Јek turističke sezone - spremite se za čekanje na granicama (VIDEO)

Posljednjeg julskog vikenda zabilježene su velike gužve na graničnim prelazima sa BiH. Početak sedmice donosi blago rasterećenje. U jeku turističke sezone, svakako sve je veći broj putnika na prelazima prema moru.
Granični prelaz Kostajnica (foto: ams-rs.com) -
Granični prelaz Kostajnica (foto: ams-rs.com)

Na Međunarodnom graničnom prelazu Ivanica prema Hrvatskoj- nema pravila od nepreglednih kolona i višečasovnih čekanja do minimalnog zadržavanja.

U jeku turističke sezone kraj jula i početak avgusta donose i najveće gužve. Prema Hrvatskoj na GP Ivanici pređe po 5-6 hiljada osoba dnevno.

Granični prelaz Zupci, preće i do 10.000 ljudi dnevno , ali većih zadržavanja nema. Dok GP Deleuša kod Bileće bilježi dosta manji broj prelazaka, ali zbog infrastrukture ipak duža zadržavanja.

- Što se tiče GP Zupci tu su čekanja između pola sata i sat. U proteklom periodu tu bilježimo oko 7.000 prelazaka, a čekanja dosta manja i imamo GP Deleuša gdje su čekanja između sat i dva - rekao je inspektor za graničnu kontrolu Novica Ružić. 

I na graničnom prelazu Gradiška pojačan je intenzitet saobraćaja.

Ako putujete prema cnogorskom primorju i želite da izbjegnete kilometarsku kolonu, iz Granične policije savjetuju da birate prelaze: Krstac u zoni Gacka ili Klobuk u Trebinju.