latinica  ћирилица
29/07/2024 |  19:25 | Autor: SRNA

Stevandić: Konaković samo širi mržnju

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković otvorenom pismom ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću samo širi mržnju.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je naveo da je namjera Konakovića da pokvari odnose između naroda.

- On sa ovim puca i na nas u Republici Srpskoj, mi ćemo vratiti mnogo žešće i mnogo teže nego što on to očekuje - rekao je Stevandić za TV Pink.

On je dodao da Konaković može nešto verbalno da pokuša, ali ne može ništa da blokira.

- Zato mi možemo sve da blokiramo u BiH. Tako da se oni igraju opasnih igara, zavađaju narod i dižu veliku temperaturu za svađu, sukobe i neslogu i svima onesposobljavaju dobre korake za budućnost - istakao je Stevandić.

Konaković je danas uputio otvoreno pismo Dačiću u vezi sa policijskom saradnjom Srbije i BiH, u kojem optužuje Srbiju da čuva i štiti, kako je rekao "ratne zločince", te traži da se izruče BiH.

Dačić je u saopštenju istakao da se sarađivati mora i da nema namjeru da raspiruje polemiku i daje bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od bošnjačkih političara, ali ih pita koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku kriju u BiH, dajući im državljanstva poslije rata u BiH".