latinica  ћирилица
30/07/2024 |  10:17 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Dodik sa fudbalerima i upravom Borca: Ispisali ste istoriju (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio je danas u Banjaluci prijem za fudbalere i upravu Fudbalskog kluba Borac.
Milorad Dodik i fudbaleri i uprava FK "Borac" - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik i fudbaleri i uprava FK "Borac"Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je rekao da je Borac ispisao istoriju ovog fudbalskog kluba na novi način i da su ponosnom učunili cijelu Republiku Srpsku.

On je čestitao trenerima i igračima, istakavši da su pokazali dopadljiv fudbal, da nisu oni koji se uplaše i povuku, već da igraju otvoreno, agresivno i zato uspjesi i dolaze.

- Želim da zahvalim svima vama na onome što ste nam priredili, učinili nas srećnima i zaista godi uspjeh koji ste ostvarili. Čestitam vam prije svega za borbu koju ste pokazali. Pratim sve što radite i želio sam danas da vas ohrabrim za još jedan napor koji trebate učiniti - rekao je Dodik i dodao da je jasno sa kakvim protivnikom igraju, ali da vjeruje u igrače Borca.

Milorad Dodik i fudbaleri i uprava FK "Borac" (Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

On je istakao da je Borac sastavni dio imena Banjaluka.

- Bez Borca ni ovaj grad ni Republika Srpska ne bi mogli da žive, to najbolje pojkazuje posjećenost utakmica koja je sve veća. Koliko sam čuo, sve karte za sutrašnju utakmicu su rasprodate - rekao je Dodik.

Milorad Dodik i fudbaleri i uprava FK "Borac" (Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

Predsjednik Skupštine FK Borac Stojan Malbašić rekao je da bez podrške predsjednika i Vlade Srpske ovaj sportski kolektiv danas ne bi imao snage da se suprotstavi jakim evropskim klubovima.

On je istakao da je sve što je urađeno u posljednjih pet-šest godina u ovom klubu, od rekonstrukcije reflektora, do gradnje glavnog i pomoćnog terena, urađeno sredstvima Vlade Republike Srpske, zahvalivši za podršku.