latinica  ћирилица
30/07/2024 |  11:13 ⇒ 11:15 | Autor: RTRS

Dodik: Na Olimpijskim igrama primarna podrška sportistima iz Srpske (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je prisustvovao ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu s primarnim ciljem podrške sportistima iz Srpske, a koji nastupaju za reprezentacije Srbije i BiH.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da je ceremoniju napustio odmah nakon prolaska srpske reprezentacije u defileu učesnika, te da nije prisustvovao događajima koji su okarakterisani kao sporni.

Predsjednik Srpske kaže da je išao da primarno podrži sportiste iz Republike Srpske koji se nalaze u reprezentaciji Srbije.

- Nekoliko njih je u reprezentaciji BiH. Želio sam da im poželim uspjeh i kažem da se radujemo njihovim uspjesima - naveo je Dodik.

On je dodao da su sportisti, koje je imao priliku sresti u Parizu, veoma motivisani za takmičenje, jer su Olimpijske igre vrh sportske karijere.

Dodik je podsjetio da je u Parizu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao i otvaranju "Srpske kuće" koja predstavlja prezentaciju srpske privrede u vrijeme Olimpijskih igara.Prisustvovao otvaranju Srp