latinica  ћирилица
30/07/2024 |  14:15 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

U Sarajevu potpisan sporazum vrijednosti 2.125.000 KM

Danas je u Sarajevu potpisan Sporazum o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma u 2024. godini, kojim su udružena sredstva u iznosu od 2.125.000 KM u cilju realizacije projekata za ostvarivanje prava iz ovog aneksa, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.
Potpisivanje Sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma - Foto: Ustupljena fotografija
Potpisivanje Sporazuma o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazumaFoto: Ustupljena fotografija

Sporazum su potpisali direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Davor Čordaš, ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, gradonačelnik Distrikta Brčko Zijad Nišić i direktor Fonda za povratak BiH Srđan Šekara.

Čordaš je rekao da će sve procedure biti završene u što skorijem roku kako bi se moglo započeti s realizacijom prioritetnih projekata koje odobri Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije je za ovaj sporazum izdvojio sredstva u iznosu od 50.000 maraka koja će biti uplaćena Fondu za povratak BiH, navodi se u saopštenju.

Ukupna sredstva će biti iskorištena za projekte elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika i projekata obnove i izgradnje komunalne infrastrukture na područjima gdje živi ova kategorija stanovništva.