latinica  ћирилица
30/07/2024 |  14:23 ⇒ 15:54 | Autor: RTRS

Medijska ofanziva Ambasade SAD - žele da se umiješaju u politički proces

Ambasada SAD u BiH krenula je sa medijskom ofanzivom protiv Republike Srpske, čija je meta njena fiskalna stabilnost, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Srpske.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Pokušavaju da izazovu nezadovoljstvo građana Republike Srpske. Aki naši građani svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo pokazuju na izborima. I na prethodnim su pokazali da biraju predstavnike u Republici Srpskoj, uglavnom protiv volje ambasada, koje žele da se umiješaju u politički proces - rekao je Stevandić novinarima u Istočnom Sarajevu, komentarišući navode koje u posljednje vrijeme iznosi Ambasada SAD protiv Republike Srpske.

Stevandić je istakao da je prije 15 dana počela medijska ofanziva protiv Srpske u koju se ubacuju nove metode i nove teme.

Komentarišući da li će Narodna skupština Republike Srpske imati komunikaciju sa Ustavnim sudom BiH u vezi sa privremenim stavljanjem van snage Izbornog zakona Republike Srpske, Stevandić je rekao da postoji zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda, koji je na snazi.

- Mi tu komunikaciju završimo na Odboru za ustavna pitanja i Zakonodavnom odboru Narodne skupštine Republike Srpske - rekao je Stevandić.