latinica  ћирилица
30/07/2024 |  15:04 ⇒ 15:05 | Autor: RTS

Senzacija u Parizu - Dona Vekić izbacila uplakanu Koko Gof

Hrvatska teniserka Dona Vekić savladala je Amerikanku Koko Gof rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7), 6:2 u trećem kolu olimpijskog turnira.
Koko Gof (Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO) -
Koko Gof (Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO)

Duel je trajao dva sata, a 21. igračica na VTA listi priredila je senzaciju izbacivši sa turnira drugu teniserku svijeta.

Koko Gof je odlično započela meč, imala je prednost od 4:1, ali i set loptu pri rezultatu 5:3. Međutim, Hrvatica je uspjela da nadoknadi nedostak serijom od tri gema - 5:5 i da potom uvede prvi set u neizvesnu završnicu. Vekić je u taj-brejku bila izdržljivija i uspjela da dođe do trijumfa rezultatom 9:7, ali i do prednosti u setovima.

U drugom setu viđena su četiri brejka. Gof je u trećem gemu stekla prednost, ali je Vekić odmah uzvratila ribrejkom. Sigurnom igrom stigla je do prednosti od 4:2.

U šestom gemu viđen je sporni momenat, Vekić je poslala dugu loptu, a sudije su uzviknule aut prije nego što je lopta pala na tlo, to je poremetilo Amerikanku da vrati loptu. Hrvatica je stekla prednost od dva gema, a Gof je otišla do sudije Đaume Kampistola da protestvuje protiv odluke, a tom prilikom se i rasplakala, ali supervizorka i sudija nisu usvojili žalbu Amerikanke.

Vekić je već u narednom gemu spasila tri brejk lopte i nagovijestila trijumf koji je došao nešto kasnije novim, trećim brejkom u drugom setu.

Dona Vekić će u narednom kolu igrati protiv pobjednice u meču između Marte Kostjuk (Ukrajina) i Marije Sakari (Grčka).