latinica  ћирилица
30/07/2024 |  15:08 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

U Bolnici Trebinje svakodnevno se obavljaju zahtjevni operativni zahvati uz pomoć gostujućih ljekara (VIDEO)

Zahvaljujući angažmanu gostujućih ljekara, ali i stručnosti domaćeg medicinskog kadra, u Bolnici Trebinje svakodnevno se obavljaju zahtjevni operativni zahvati.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Samo u oblasti ortopedije i traumatologije obavi se oko 150 operacija godišnje, pa pacijenti više ne moraju da stručnu pomoć traže u udaljenim zdravstvenim ustanovama.

Samo dan nakon što mu je urađena operacija kuka, četrdesetdevetogodišnji Milovan Marković ponovo je na nogama.

- Imao sam odavno bolove, znao sam da ovdje rade operacije. Јuče sam operisan - rekao je Marković.

Ljekasrki tim na čelu sa dr Draganom Miloševićem, te doktorom Vladom Novakovićem iz Beograda, svakog mjeseca obavi deset do petnaest operacija zamjene kuka ili koljena. Saradnja je, kažu, odlična, tako da u trebinjskoj bolnici obavljaju i složene operacije kao što je istovremena zamjena oba kuka.

- Saradnja je izvanredna, imamo u Trebinju stručni tim, radimo redovno zamjene zglobova - kaže specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije dr Vladan Novaković.

Bolnica Trebinje raspolaže stručnim ljekarima iz mnogo oblasti, a zahvaljujući angažmanu gostujućih ljekara, spektar usluga je proširen. Time je pacijentima omogućeno da najkvalitetniju uslugu dobiju blizu mjesta stanovanja, a domaći ljekari usavršavaju svoje znanje.

- Gotovo svako odjeljenje ima gostujuće ljekare, pacijenti su zadovoljni - ističe pomoćnik direktora Bolnice Trebinje za medicinska pitanja Tatjana Mrdić.

Najčešće se saradnja uspostavlja sa ljekarima iz drugih gradova BiH, Srbije i Crne Gore. Očekuje se da, nakon što bude otvorena nova bolnica, u Trebinju budu angažovani i stručnjaci iz drugih evropskih ili svjetskih centara u nekim zahtjevnim medicinskim procedurama.