latinica  ћирилица
30/07/2024 |  15:38 ⇒ 16:04 | Autor: RTRS

Saradnja između Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou u svim oblastima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su danas sa ministarkom privrede u Vladi Srbije Adrijanom Mesarović.
Sastanak Dodik - Mesarović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Sastanak Dodik - MesarovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske izrazio je zadovoljstvo povodom održavanja današnjeg privrednog susreta i posjete državno-privredne delegacije Srbije Republici Srpskoj, koji predstavljaju konkretnu realizaciju onoga što je definisano Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru.

Dodik je ponovio da su zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i državnom rukovodstvu Srbije u proteklom periodu  realizovani brojni projekti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, kao i u četiri opštine u Federaciji BiH koje imaju srpsku većinu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je istakao da je saradnja između Republike Srpske i Srbije na najvišem nivou u svim oblastima, te naglasio opredijeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Srpske i Srbije u skladu sa  Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Sastanku je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović.