latinica  ћирилица
30/07/2024 |  18:49 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Dan opštine Glamoč obilježen otvaranjem nove i potpuno opremljene zgrade Opštinske uprave (VIDEO)

Za projekat rekonstrukcije izdvojeno je više od 700 hiljada maraka.
Opština Glamoč - Foto: RTRS
Opština GlamočFoto: RTRS

Stara neuslovna zgrada, građena šezdesetih godina zamijenjena je novom. Zaposleni u opštinskoj upravi, osim što su dobili bolji ambijent za rad, smatraju da će poslovanje biti unapređeno što je pozitivno i za građane.

- Imamo bolje prostorije, ja radim konkretno u katastru i mnogo su bolji uslovi rada nego što su bili gore u katastru - rekla je stručni saradnik za imovinsko-prave i stambeno-komunalne poslove Glamoč, Ružica Marković.

Dobri odnosi koji, vladaju u Glamoču, unaprijediće i rad Skupštine u novim prostorijama.

- I da ćemo i dalje razvijati demokratski pluarizam za najbolje ciljeve opštine Glamoč - ističe predsjednik Skupštine Glamoč Marko Damjanović.

Stara zgrada nije ispunjavala uslove za rad uprave. Rekonstrukcija objekta u kojem su sada opštinske službe finansirana je iz lokalnog budžeta i uz pomoć Vlade Federacije BiH.

- Mislim da je ovo veliki dan za našu lokalnu zajednicu i u ovoj zfgradi ćemo pružati puno kvalitetnije i brže usluge našim građanima i sami radnici i službenici opštine Glamoč će se osjećati ljepše - dodao je načelnik opštine Glamoč, Nebojša Radivojša.

U Glamoču u toku je završetak prve faze izgradnje sportske dvorane. Obezbijeđena su i srdstva za završetak radova.