latinica  ћирилица
30/07/2024 |  19:40 ⇒ 22:43 | Autor: RTRS

Teslić: Mještani Očauša nezadovoljni zbog zabrane opštinske inspekcije da se asfaltira put (VIDEO)

Mještani teslićkog sela Očauš okupili su se kako bi izrazili nezadovoljstvo, zbog kako navode, zabrane opštinske inspekcije da se asfaltira put koji vodi ka centralnom seoskom groblju.
Protest mještana Očauša - Foto: RTRS
Protest mještana OčaušaFoto: RTRS

Zašto je blokirano asfaltiranje puta prema groblju u Očaušu, sa sigurnošću ne znaju ni mještani. Ipak, poručuju da stranačkim previranjima ovdje nema mjesta, jer je osim njihovih predaka u ovom groblju sahranjeno i 20 boraca Vojske Republike Srpske.

- Oni koji opstruišu i brane radove, neka je na čast. Vlada Republike Srpske je pronašla sredstva i nije bitno ko radi i gradi, bitno je da samo ima opšti interes - rekao je mještanin Milomir Kršić.

Mještani poručuju da problem predstavlja velika uzbrdica ka kapeli i groblju, zato im je kažu jedini interes da se put asfaltira.

Iako smo imali namjeru da o svemu razgovaramo i sa načelnikom opštine Teslić Milanom Miličevićem, poručio nam je da odgovor već imamo u medijima.

Na svom profilu na društvenoj mreži, napisao je da nije protiv ulaganja u infrastrukturu u Tesliću, ali da je neophodno da se prije svega obezbijedi dokumentacija.