latinica  ћирилица
30/07/2024 |  19:57 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Јavor i Brdar posjetili banjsko-klimatsku rehabilitaciju u Tesliću

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor i predsjednik gradskog Udruženja penzionera Slobodan Brdar, posjetili su prijedorske penzionere koji se trenunto nalaze na banjsko-klimatskoj rehabilitaciji u Tesliću.
Јavor i Brdar u posjeti banjsko-klimatskoj rehabilitaciji u Tesliću -
Јavor i Brdar u posjeti banjsko-klimatskoj rehabilitaciji u Tesliću

Odlazak penzionera na banjsko liječenje redovna je aktivnost ovog gradskog Udruženja, a svake godine, uz pomoć Gradske uprave, njih oko 350, raspoređenjnih u dvije grupe, odlaze u banje "Mlječanicu" i "Vrućicu".

- Možemo reći da ni jedan grad u Republici Srpskoj ne čini to za svoje penzionere, iako su pojedini gradovi u Srpskoj, kada se gleda ekonomski razvoj i napredak, mnogo jači od Prijedora. U pitanju je dobra volja i poštovanje najstarije populacije, na čemu smo mi i iz rukovodstva Udruženja penzionera, zahvalni svome gadonačelniku i svojoj lokalnoj zajednici - istakao je Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora.

On je dodao da je saradnja Udruženja penzionera i lokalne vlasti na izuzetno visokom nivou traje već 17 godina, a naročito je do izražaja došla u posljednje dvije godine.

2. avgusta na banjsko-klimatsku rehabiltaciju odlazi 30 Prijeodrskih penzionera čije će ukupne troškove boravka u banji snositi Vlada Srpske.