latinica  ћирилица
30/07/2024 |  22:40 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

Dodik u Bijeljini sa direktorima javnih preduzeća i ustanova Srpske; Razgovori o velikim projektima (FOTO/VIDEO)

U Bijeljini je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i ministara u Vladi Srspke sa rukovodiocima javnih preduzeća i ustanova. Razgovaralo se o velikim projekatima na području Semberije. Ključni su izgradnja autoputa Bijeljina - Kuzmin i Drinski nasip, kao i modernizacija bolnice.
Dodik u Bijeljini - Foto: RTRS
Dodik u BijeljiniFoto: RTRS

Zzainteresovani smo da Bijeljinu stavimo u rang prioriteta kao što smo to činili i do sada , rekao je predsjednik Milorad Dodik nakon sastanka u Bijeljini. Poručio je da nema animozitet prema projektima na ovom području, da je propušteno nekoliko projekata koji su sigurno mogli da budu završeni. Međutim, za to nije bilo inicijative, niti želje, naveo je Dodik.

- Mi smo veoma zainteresovani za Bijeljinu da je stavimo u rang prioriteta i da pravimo projekte koji prave razliku kao što to čini auto-put, bolnica, obilaznice, da konačo završimo Drinski nasip koji je veoma važan za stanovništvo i privredu - pojasnio je Dodik.

On je naglasio da je istaknuto da treba dalje raditi na stabilizaciji i učiniti sve da ostane stabilna politička, ekonomska i socijalna situacija, kao što je do sada.

Izjavio je da je republička vlast veoma zainteresovana za Bijeljinu, da nema animozitet prema projektima na ovom području, ali da one koji neće da rade ne može da natjera.

- Moram da kažem da saradnja sa gradskim vlastima nije bila nikakva, nažalost. To je rezultiralo činjenicom da nismo imali završen Drinski nasip, ali još nije dobijena građevinska dozvola, za što je nadležna Gradska uprava rekao je Dodik.

Premijer Radovan Višković rekao je da sastanak u Bijeljini nije politički, već radni, a koji je bio posvećen planu za dalje aktivnosti razvoja Semberije.

Viškoviće je dodao da žele da znaju dinamičke planove, ali i gdje su problemi da bi se mogli posvetiti njihovom rješavanju.

Dodik je istakao da je činjenica da četiri prethodne godine nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi za Drinski nasip, pa sada nema ni građanske dozvole, a novac je obezbijeđen još prije šest godina.

U Bijeljini je na sastanku prisustvovalo više od 70 rukovodilaca javnih preduzeća i ustanova Srpske. Dodik je najavio da će ovakvi forumi biti održani u gotovo svim regijama Srpske kako bi se razgovaralo o važnim infrastrukturnim projektima.