latinica  ћирилица
31/07/2024 |  07:40 ⇒ 07:47 | Autor: TANЈUG

Haris i neimenovani kandidat za potpredsjednika SAD od sljedeće nedjelje u kampanji

Potpredsjednica SAD i najvjerovatniji kandidat Demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima u toj zemlji Kamala Haris, sljedeće nedjelje će zajedno sa još svojim neimenovanim kandidatom za potpredsjednika učestvovati u predizbornoj kampanji u državama koje nisu tradiconalno okrenute ni ka Demoratama ni ka Republikancima, prenio je Si-Bi-Es pozivajući se na izvore bliske kampanji Harisove.
Kamala Haris (Foto: EPA-EFE/EDWARD M. PIO RODA) -
Kamala Haris (Foto: EPA-EFE/EDWARD M. PIO RODA)

Ona još nije objavila izbor svog potpredsjednika, iako se očekuje da saopšti o kome je riječ koliko do ponedjeljka, prenosi Rojters.

Si-Bi-Es navodi da se očekuje da Haris imenuje kandidata za potpredsjednika do 7. avgusta kako bi to bilo u predviđenom roku koji zahtjeva da kandidati budu potvrđeni do 90 dana prije dana izbora, kako bi se njihovo ime našlo na glasačkom listiću.

Si-Bi-Es navodi da je desetak pojedinaca u opticaju za potpredsjedničko mjesto - senator Mark Keli iz Arizone, guverner Pensilvanije DŽoš Šapiro, guverner Minesote Tim Valc, guverner Kentakija Endi Bešir i državni sekretar SAD za saobraćaj Pit Butidžidž.