latinica  ћирилица
31/07/2024 |  08:04 ⇒ 11:13 | Autor: SRNA

Cvijanović: Umjesto da uči od Srbije, Konaković je napada zarad ponekog bijednog političkog poena

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković prvenstveno nema šta da uzvraća Srbiji, a uz to nema ni čime.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše Konakovićevu izjavu da će "Srbija kada ne poštuje BiH dobiti duplo veće nepoštovanje" i da je to, kako kaže, poruka iz BiH, Cvijanović je odgovorila da su njegove prijetnje Srbiji možda muzika za sarajevske uši, ali nikako ne predstavljaju stav BiH, koju Konaković ovakvim istupima samo dodatno urušava.

- Na primjer, u ime Republike Srpske ne govori, pa ispada da je on i ne smatra dijelom BiH. Ta potreba da privatizuju i državu i njene institucije ozbiljna je bolest od koje boluju sarajevski političari - istakla je Cvijanović.

Ona je naglasila da joj ove izjave djeluju kao očajnički pokušaj predsjednika jedne patuljaste političke partije da se u bošnjačkom korpusu nametne kao lider, ali ga u tome ne prati snaga te partije.

- A nije ni prvi koji se kači za Srbiju da bi bildao svoj rejting, što opet najbolje svjedoči o stanju svijesti u Sarajevu - rekla je Cvijanović.

Dok Srbija na svim poljima svakoga dana napreduje, naglasila je Cvijanović, Konaković i njemu slični BiH održavaju na evropskom i regionalnom dnu.

- Umjesto da od Srbije uči, da govori o putevima, projektima i razvoju, on je, zarad ponekog bijednog političkog poena, napada. Zbog toga je BiH svjetlosnim godinama iza Srbije po svim parametrima, a kako stvari stoje ta razlika će biti samo veća - konstatovala je srpski član Predsjedništva BiH.