latinica  ћирилица
31/07/2024 |  09:04 ⇒ 09:04 | Autor: SRNA

Mitrović: U Srpskoj povoljna klima za strane investitore

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da je otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije "Male elektrik drajvs Bosnia" /Mahle Electric Drives Bosnia/ Laktaši najbolji dokaz da u Republici Srpskoj vlada povoljna klima za strane investitore, rečeno je u resornom ministarstvu.
Vojin Mitrović - Foto: RTRS
Vojin MitrovićFoto: RTRS

Mitrović, koji je zajedno sa ministrom privrede Srbije Adrijanom Mesarović i generalnim konzulom u Republici Srpskoj Milošem Vujićem posjetio ovu kompaniju u Aleksandrovcu kod Laktaša, istakao je da su Vlada Srpske, lokalna zajednica, resorno ministarstvo i kompletno rukovodstvo Republike Srpske stvorili uslove za jednu od najznačajnijih investicija u proteklom periodu.

Mesarovićeva je rekla da su Srbija i Srpska suštinski jedno, te je u interesu Srbije, kako vlastiti ekonomski napredak, tako i razvoj i napredak Srpske, stoga je ovakva kapitalno-intenzivna investicija usmjerena na budućnost, najbolji korak u tom smjeru.

Mitrović i Mesarovićeva su zajedno sa rukovodstvom kompanije, koje je predvodio menadžer operacija Feza Kirgiz, juče posjetili novi proizvodni pogon koji je otvoren u aprilu.

Vrijednost njemačke investicije je oko 20 miliona evra, u novom proizvodnom pogonu koji se prostire na 29.000 metara kvadratnih zaposleno je oko 600 radnika, a iz ove kompanije najavljuju proširenje kapaciteta u naredom periodu.

Kompanija "Male elektrik drajvs Bosnia" Laktaši vodeći je dobavljač sistema za automobilsku industriju, a dijelove koje proizvodi ima svaki drugi automobil u svijetu.