latinica  ћирилица
31/07/2024 |  09:41 ⇒ 13:12 | Autor: Agencije

Požari u Dalmaciji pod kontrolom (FOTO/VIDEO)

Situacija na tri požarišta u Dalmaciji se popravlja. Požar u Tučepima, koji je planuo u utorak naveče, pod kontrolom je vatrogasaca i više nema otvorene vatre, puno je bolja situacija i na požarištu kod Skradina te na području Smokovića. Kanaderi su napustili požarište kod Tučepa, a jedan je u pripravnosti na aeredromu Split do daljnjega.
Požari u Hrvatskoj - Foto: Ustupljena fotografija
Požari u HrvatskojFoto: Ustupljena fotografija

Vatrogasci su i dalje na terenu i saniraju požarište, izvijestila je u srijedu prijepodne Hrvatska vatrogasna zajednica.

Situacija na požarištu kod Skradina, u kome je opožarena površina od oko 780 hektara, puno je bolja, a osim vatrogasnih snaga, požar gase dva er traktora.

Požar na području Smokovića, koji je zahvatio površinu od 450 hektara, pod nadzorom je vatrogasaca koji saniraju rubne dijelove požarišta.

Cilj vatrogasaca u Šibensko-kninskoj županiji jeste da spriječe širenje vatre u Nacionalni park Krka, a zbog bezbjednosti predloženo je da se danas zabrani ulazak turistima u ovaj park.

Makarska je jutros prekrivena dimom, a mediji prenose da grad užasno smrdi i da je svuda pepeo, što je uzrokovao požar koji je juče poslije podne izbio u Gornjim Tučepima, javljaju mediji.

Područje od Tučepa do Drvenika je danas bez struje, jer je isključen dalekovod snage 35 kw, zbog oštećenja, ali i radi gašenja požara i preleta kanadera, saopšteno je iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Bez struje su zaseoci Čovići, Srida Sela i Šimići jer je trafostanica u Sridi sela manje oštećena. Izgorjelo je 10 do 15 stubova i 300 metara kablova.

Čim vatrogasci dozvole, radnici HEP će izaći na teren i sanirati štetu koliko je to u njihovoj moći radi uspostavljanja prenosa električne energije.