latinica  ћирилица
31/07/2024 |  09:56 ⇒ 11:26 | Autor: RTRS

Ćorić: Najzahtjevnija dionica auto-puta kroz Srpsku u punom jeku (VIDEO)

Radovi na takozvanoj dobojskoj obilaznici, najzahtjevnijoj dionici auto-puta kroz Republiku Srpsku, u punom su jeku. Neophodno je da se izgrade vijadukti, nadvožnjaci, ali i dva tunela u dužini 1.200 metara. Gradilište je opremljeno svim mašinama i nadam se da ćemo uspjeti da savladamo ne baš lagan projkat i teške uslove gradnje, rekao je direktor Autoputeva Republike Srpske Nedeljko Ćorić.
Nedeljko Ćorić - Foto: RTRS
Nedeljko ĆorićFoto: RTRS

Ćorić je u našem Јutarnjem programu izjavio da je tokom radova bilo je dosta nepredviđenih situacija, kao na primjer odron u tunelu, ali da se slučaj ispituje i da će uskoro dobiti rezultate istraživanja.

Kako je istakao, primarni cilj Autoputeva Srpske je da se radovi završe u roku.

- Nadam se i da će kolege iz Federacije uraditi svoj posao na vrijeme i da ćemo ovu dionicu auto-puta što prije pustiti u saobraćaj. Nakon ovih četiri, pet projekata imaćemo u Srpskoj novih 120 kilometara auto-puteva, što sa postojećih 112, broji ukupno 232 kilometara - rekao je Ćorić.

Što se tiče dionice auto-puta od Doboja do Vukosavlja i od Vukosavlja prema Brčkom, za čiju je izgradnju EU obustavila novac, Ćorić ističe da ova cesta panevropski koridor i nije značajna samo za BiH, već i za EU.

- Ipak, neki ljudi iz EU su odlučili da nam obustave novac. Јoš ne znamo da li ćemo graditi tu dionicu. Razmišljamo još uvijek i donijećemo odluku kada mi budemo smatrali da to treba. EU ovim neće onesposobiti Republiku Srpsku već one ljude koji budu koristili koridor 5C jer će, kada dođu do te dionice, morati da siđu sa autoputa - naglasio je on.

On ističe da ova odluka ima veze sa političkim procesom koji se danas vodi u BiH zbog kojih su i oni, koji se bave izgradnjom puteva, žrtve političkim nameta.

- Siguran sam da će Srpska suprotstaviti i da će njeno rukovodstvo na adekvatan način znati da odgovori - kaže Ćorić.

Kako je naglasio Autoputevi Srpske znaju šta nedostaje korisnicima, te su stoga pokrenuli i neke nove projekte.

- Nedavno je omogućena dopuna TAG uređaja putem aplikacije, a za desetak dana će biti jednistven TAG i za autoputeve u Srbiji - rekao je Ćorić.