latinica  ћирилица
31/07/2024 |  10:29 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Višković-Mesarović: Započinjemo nove projekte; Fokus drvoprerađivačka i prehrambena industrija

Presjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa ministarkom privrede Srbije Adrijanom Mesarović.
Mesaroviž-Višković - Foto: Ustupljena fotografija
Mesaroviž-ViškovićFoto: Ustupljena fotografija

Na sastanku je razgovarano o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti po pitanju projekata čija je realizacija u toku, a definisani su određeni potencijali u okviru kojih treba razvijati i započeti nove zajedničke projekte, s posebnim osvrtom na oblasti drvoprerađivačke i prehrambeno-prerađivačke industrije.

Dogovoreno je da se krene sa pripremama na organizaciji zajedničkog jesenjeg sajma u oblasti prehrambene industrije, koji će stvoriti priliku da se na jednom mjestu okupe, upoznaju i predstave domaći proizvođači hrane iz Republike Srpske i Srbije, kao i predstavnici trgovačkih lanaca, s ciljem zajedničkog boljeg i organizovanijeg plasmana prizvoda i roba na razna tržišta.

Po pitanju drvoprerađivačke industrije, u narednih nekoliko sedmica, organizovaće se veliki skup na kojem će učešće uzeti proizvođači namještaja i razmotriti mogućnosti proizvodnje u oblasti drvoprerađivačke industrije, s naglaskom na finalizaciju proizvoda, proizvodnju i plasman namještaja.

Takođe, razgovarano je i usaglašeno da se organizuju zajednički nastupi i posjete delagacija privrednika iz Republike Srpske i Srbije sa zvaničnicima iz Republike Srbije i Srpske prilikom razgovora i posjeta u inostranstvu i svjetskim kompanijama.

Ministarka privrede Srbije Adrijana Mesarović, nakon sastanka sa premijerom Viškovićem, posjetiće proizvodni pogon kompanije "Јumko" u Drvaru.