latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:17 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Ministri privrede Srpske i Srbije sa načelnicom Drvara; Posjetili kompaniju Јumko (VIDEO)

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović i ministarka privrede Srbije Adrijana Mesarović u posjeti su opštini Drvar.
Drvar, sastanak - Foto: RTRS
Drvar, sastanakFoto: RTRS

Mitrović i Mesarovićeva sastali su se sa načelnicom Drvara Dušicom Runić.

Nakon sastanka obišli su proizvodni pogon kompanije Јumko.

Mitrović je rekao da će vlade Srpske i Srbije nastaviti da pomažu opštinu Drvar, koja je većinski naseljena srpskim povratničkim stanovništvom, posebno kada je riječ o razvijanju privredne djelatnosti.

Mitrović je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za pomoć da u Drvaru bude otvoren ovakav pogon u kojem je zaposleno oko 100 žena.

On je dodao da će sa koleginicom Mesarović pomoći u pronalaženju dodatnih kupaca za proizvode Јumka, te tako doprinijeti i proširenju proizvodnog programa i zapošljavanju novih radnika.

Runićeva je rekla da, nakon današnje posjete ministara, ne sumnja u dalju materijalnu podršku ovoj lokalnoj zajednici.

- Izuzetna zahvalnost ministartvima privrede Republike Srpske i Srbije, sa ministrima Mitrovićem i Mesarović na čelu, što nam svojom posjetom u prvom redu daju moralnu podršku da nastavimo naprijed u izuzetno teškim uslovima - rekla je Runićeva i dodala da ne sumnja da će dalja materijalna podrška nastaviti da poboljšava kvalitet života građana.

Direktor kompanije Јumko Branislav Trajković rekao je da su proširili proizvodnju i da će se truditi da povećaju plate.

Posjeta fabrici "Јumko" (Foto: RTRS)

Proizvodni pogon kompanije Јumko u Drvaru, za koji je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra, uspješno posluje od 2020. godine i zapošljava 102 radnika.

Ovaj pogon u januaru 2020. godine otvorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Republike Srpske.

Mesarovićeva se juče sastala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a danas i sa premijerom Radovanom Viškovićem. 

U Banjaluci je juče održan i poslovni forum koji su organizovale privredne komore Srpske i Srbije na kojem je učestvovalo više od 70 privrednika.