latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:46 ⇒ 11:46 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Najuspješnija ljetna sezona na Јahorini - prihodi veći za 65 odsto

Ljetna sezona na Јahorini je najuspješnija do sada, ukupni prihodi Olimpijskog centra "Јahorina" u proteklih sedam mjeseci iznose 1.200.000 KM, što je povećanje za 65 odsto u odnosu na isti period prošle godine i pokazatelj da ulaganje u infrastrukturu doprinosi uspjehu i garantuje bolju budućnost, rekao je direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Ljevnaić je istakao da je Olimpijski centar otvoren za podršku društveno-odgovornim projektima posebno za Republiku Srpsku, u koje investiraju i podržavaju institucije Srpske i predsjednik Republike Milorad Dodik.

On je naveo da su prihodi Olimpijskog centra prošle godine do kraja jula iznosili oko 700.000 KM.

- Ovakav uspjeh ljetne sezone dijelom je rezultat naše proaktivne strategije i prilagođavanja posjetiocima iz BiH, nudeći im popust od 50 odsto na sve aktivnosti tokom cijele sezone - rekao je Ljevnaić na konferenciji za medije.

On je naveo da je danas 40. dan ljetne sezone na Јahorini koja je najuspješnija do sada.

- Do sada nas je posjetilo više od 50.000 gostiju koji su uživali u bogatom spektru ljetnih atrakcija, ostvarivši 80.000 prolaza. Ove brojke su odraz uspjeha naše posvećenosti pružanju nezaboravnih iskustava - istakao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je proteklog vikenda na ovoj planini održan 10. "Јahorina ultra trejl" i istakao da je ovogodišnja manifestacija bila uspješnija od prethodnih i po broju posjetilaca i po izvanrednoj organizaciji.

- Tokom tri dana Јahorina je bila domaćin za 5.255 takmičara i više od 10.000 posjetilaca. Ovaj događaj nije samo lokalni, već međunarodni i okupio je takmičare iz 30 zemalja rekao je Ljevnaić.

On je istakao da su postavljeni novi standardi u industriji turizma, pretvarajući Јahorinu u vrhunsko odredište za ljubitelje avanture i prirode, te dodao da ova planina ima 26 ljetnih atrakcija.

- Uspjeli smo u cilju da Јahorina živi 365 dana u godini, pružajući različite vrste iskustava i za najzahtjevnije posjetioce. Najvažniji dio svakog uspjeha je tim ljudi koji stoje iza njega. Posebno bih želio da zahvalim svim radnicima Olimpijskog centra koji su u vrijeme Јahorina ultra trejla dali sve od sebe da obezbijede sjajnu organizaciju i nezaboravno iskustvo za sve učesnike. Njihova posvećenost, osmijesi i spremnost da pomognu su ono što čini našu destinaciju posebnom - rekao je Ljevnaić.