latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:49 ⇒ 11:56 | Autor: RTRS

Višković: Glas Srpske čuvar istine i objektivnosti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u čestitki povodom 81 godine postojanja Glasa Srpske da je ovaj dnevni list tokom svih godina bio neumoran čuvar istine, objektivnosti i tačnosti, uvijek na raspolaganju svojim čitaocima sa jasnim i preciznim informacijama.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Sposobnost prilagođavanja modernim izazovima medijskog svijeta, uz očuvanje bogatstva jezika i kulture, čini Glas Srpske prepoznatljivim i cijenjenim izvorom vijesti - istakao je Višković u čestitki generalnom direktoru Glasa Srpske Borisu Dmitrašinoviću, redakciji i svim zaposlenim.

On je naglasio da su zaposleni u Glasu Srpske svojim angažmanom i posvećenošću u očuvanju informativnog integriteta i pružanju relevantnih informacija, postavili najviše profesionalne standarde novinarstva.

- Neka vaš rad i dalje bude inspiracija i primjer profesionalizma u medijskom prostoru. Želim vam još mnogo godina uspješnog rada, inovacija i kontinuiranog pružanja kvalitetnog sadržaja - istakao je Višković.

Prvi broj Glasa štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje nadomak Drvara.

Od 15. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske izlazi kao dnevni list Republike Srpske.

Pod imenom Glas Srpske izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008, kada je njegov većinski vlasnik postala kompanija Nezavisne novine.