latinica  ћирилица
31/07/2024 |  14:43 | Autor: RTRS

Stevandić čestitao 81. godišnjicu Glasa Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je danas u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime 81. godišnjicu postojanja Glasu Srpske.
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Vama, urednicima, novinarima, foto-reporterima i svim zaposlenim u Glasu Srpske upućujem srdačne čestitke povodom 81. godišnjice postojanja vašeg dnevnog lista. Ovu godišnjicu doživljavam sa posebnom emocijom, pošto je Glas Srpske osnovan u kući mog djeda Stevana Tadića u selu Župica - napisao je Stevandić u čestitki direktoru Borisu Dmitrašinoviću i glavnom i odgovornom uredniku Borjani Radmanović Petrović.

Istakao je da je Glas Srpske, naš najuticajniji dnevni list sa dugom tradicijom, ozbiljnim, odgovornim i profesionalnim pristupom stekao veliki ugled i povjerenje kod čitalaca u Republici Srpskoj, Srbiji, regionu i šire.

- Čestitam vam na tom uspjehu, kao i na posvećenosti u radu i objektivnom informisanju javnosti o najvažnijim događajima! Poštujući najviše etičke i novinarske norme, čvrsto ste branili istinu i principe profesije, dajući ogroman doprinos demokratizaciji našeg društva - napisao je predsjednik Narodne skupštine u čestitki.

On je naglasio da je Glas Srpske u proteklih više od osam decenija uvijek bio na strani istine, pravde i pomirenja, pouzdani hroničar vremena i istinske narodne novine.

- Želim vam da u duhu dobre tradicije ostanete vjerni standardima koje ste postavili. Srećan vam rođendan - naveo je predsjednik Stevandić.