latinica  ћирилица
31/07/2024 |  15:03 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

U četvrtak sunčano i vruće, temperatura do 38 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u četvrtak će biti sunčano i veoma toplo sa temperaturom vazduha do 38 stepeni Celzijusovih.
Sunčano -
Sunčano

Ujutro će biti vedro i ponegdje svježe, a tokom dana pretežno sunčano i vruće, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne će doći do naoblačenja, prvo na zapadu, koje će se u nastavku dana i u noći na petak premještati ka sjeveru i sjeveroistoku.

Ova oblačnost usloviće lokalno prolaznu kišu i pljusak praćen grmljavinom na sjeverozapadu i u široj regiji oko rijeke Save.

Na istoku i u Hercegovini biće sunčano.

Duvaće slab do umjeren i promjenljiv vjetar, u Hercegovini uglavnom južnih smjerova. Na sjeveru u zoni padavina vjetar će na udare biti pojačan.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 11 do 18, na jugu do 21, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 31 do 38, u višim predjelima od 26 stepeni Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH danas preovladava sunčano vrijeme, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Čemerno 24, Sokolac i Ivan sedlo 25, Gacko i Srebrenica 28, Mrkonjić Grad 29, Sarajevo i Tuzla 30, Banjaluka, Zvornik, Gradačac i Neum 31, Bijeljina, Prijedor, Doboj, Bileća i Zenica 32, Višegrad i Trebinje 33, te Mostar 37 stepeni Celzijusovih.