latinica  ћирилица
31/07/2024 |  16:25 ⇒ 20:32 | Autor: RTRS

Najuspješnija ljetna sezona na Јahorini (VIDEO)

Ljetna sezona na Јahorini je najuspješnija do sada a ukupni prihodi Olimpijskog centra u proteklih sedam mjeseci iznose milion i 200 hiljada maraka što je povećanje za 65 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Direktor Oimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić kaže da je to pokazatelj da ulaganje u infrastrukturu doprinosi uspjehu i garantuje bolju budućnost. Na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljka Eleka, ovaj centar zaposliće nekoliko radnika Televizije "Una", koja je zbog američkih sankcija prinuđena da ugasi program.
Јahorina, ljetnja sezona - Foto: RTRS
Јahorina, ljetnja sezonaFoto: RTRS

Mnoštvo različitih sadržaja privlači najviše goste iz regiona a na Јahorini borave i brojne sportske ekipe u ljetnim kampovima tako da je ova planina postala prepozantljiva deestinacija i ljetnog turizma. Ugodne temerature, uređene pješačke staze i odlična gastro ponuda već godinama privlači bračni par iz Mostara koji decenijama živi u Sidneju.

Јahorinu je do sada posjetilo više od 50.000 gostiju. Postavljeni su novi standardi u industriji turizma, pretvarajući Јahorinu u vrhunsko odredište za ljubitelje avanture i prirode, te dodao da ova planina ima 26 ljetnih atrakcija.

- Mislim da smo uspjeli d Јahorian živi 365 dana u godini a to nam je i bio cilj. Јahrina može da se pohvali sa 26 ljetnih atrakcija i ovdje je ogroman potnecijal što se tiče letnjeg turizma. Finansijski prošla sezona je bila 700 hiljada KM, a ova 1,2 miliona - istakao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

U Olimpijskom centru kažu da ostaju posvećeni društveno-odgovornim projektima za Republiku Srpsku, u koje investiraju i podržavaju institucije i predsjednik Republike Milorad Dodik. Ističu da krnji Ustavni sud želi da zaustavi sve investicije pa i na Јahorini i da se na to neće obazirati.

- Mnoge investicije žele da zaustave. Što se tiče imovine na Јahorini, ona je uknjižena, tako da tu nema nikakvih problema - rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina.

Iskazao je podršku svim firmama koje su pretrpjele američke sankcije a među njima i Televizija "Una", pa je tako priliku za rad u ovom centru dobila i novinarka ove tv kuće koja je zbog američkih sankcija prinuđena da ugasi program.