latinica  ћирилица
31/07/2024 |  16:53 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Banjaluka i Srpska na nogama: Svi uz Borac! (VIDEO)

Fudaleri Borca sastaju se večeras sa PAOK-om iz Soluna u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona. U Banjaluci protelih dana, a i danas vlada prava sportska euforija. Ulaznice za ovaj meč rasprodane su u rekordnom roku. Banjaluka i Republika Srpska večeras uz Borac!
FK Borac (Foto: instagram.com/fkboracbanjaluka) -
FK Borac (Foto: instagram.com/fkboracbanjaluka)

Proteklih dana, ulicama Banjaluke odzvanja jedno te isto pitanje "Hoćemo na Borac u srijedu?". I dođe ta srijeda koja će brojne Banjalučane da ovede put Gradskog stadiona. Navijači fudbalskog kluba Borac sa nestrpljenjem isčekuju još jednu istorijsku utakmicu omiljenog kluba iz Platonove.

Ulice Banja Luke ovih dana vrve od turista. Među njima i brojni ljubitelji banjalučkog kluba, iz Norveške, ali i daleke Australije.

- Došao sam iz Norviške da gledam utakmicu i nadam se da će Borac pobjediti - kaže jedan turista iz Norveške.

Fudbaleri beogradskog kluba Crvena Zvezda borave na pripremama u Banja Luci. I oni ne kriju zadovoljstvo i uzbuđenje pred ovaj važan meč za Borac.

Višednevna euforija i pred Borčevim fan šopom u centru Banjaluke, gdje svakodnevno dolaze navijači u nadi da će uspjeti da dođu do svoje karte.

      View this post on Instagram

A post shared by FK Borac Banja Luka (@fkboracbanjaluka)

- Baš je eforično i zanimljvo pred utakmicu. Gužva je konstantno i karte su već raspordane - poručila je Nikolina Ogorelac, zaposlenik Fan šop Borac.

Tribine gradskog stadiona disaće crveno- plavom bojom svog kluba.U to smo sigurni jer su police sa dresovima, kapama i trenerkama ovog kluba gotovo prazne. Prema riječima radnice Borčevog fan šopa, Banjalučani bi danas trebalo da dobiju još jedan šop ovog tipa.

- Par sati pred utakmicu biti otvoren novi borčev šop koji će se nalaziti na zapadnoj tribini i tamo će ljudi moći da kupe dres, kapu, kačket i ostale stvari. Mislim da će biti baš zanimljivo - dodala je Ogorelac.

Očekuje se da će izabranici Mladena Žižovića imati gromoglasnu podršku sa tribina, obzirom da su odani i vjerni Vulturesi pratili svoj omiljeni tim i na utakmici u Solunu.

- Bez podrške naših Vulturesa ništa ne bi bilo isto. Htio bih ovom prilikom da im se zahvalim što su nam veliku podršku pružili u Solunu i oni su dio tog dobrog rezultata - poručio je Oliver Јandrić, sportski direktor Borca.

Navijači FK Borac su svoju odanost klubu pokazali i dokazali bezbroj puta, ne sumnjamo da će tako biti i danas.