latinica  ћирилица
31/07/2024 |  16:53 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Raste prednost Srbije, Pobjeda više nije upitna

Košarkaška reprezentacija Srbije igra drugo kolo Olimpijskog turnira protiv Portorika.
Srbija - Portoriko  (FOTO: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI) -
Srbija - Portoriko (FOTO: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI)

Nakon treće četvrtine Srbije je još više povećala prednost, sada je na plus 28 i na dobrom je putu da anulira onaj težak poraz od SAD. Nakon 30 minuta igre rezultat glasi 79:51.

Nastavila je Srbija i u nastavku gdje je stala nakon prvih 10 minuta. I poslije druge četvrtine dvocifrena prednost, 52:35, uz odlične role Nikole Јokića koji je blizu tripl dabla, te Filipa Petruševa, koji je još jednom pokazao da je "ol-raund" košarkaš.

Nakon prve četvrtine Srbija vodi 24:12. Odlična igra izabranika selektora Svetislava Pešića. Portoriko pokušava dalekometnim šutevima uzvratiti, ali "orlovi" djeluju veoma sigurno.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakon poraza u prvom kolu od prvog favorita igara selekcije SAD, pred Srbijom je breme moranja, kako bi se krenulo dalje u borbu za prolaz u četvrtfinale.

Portoriko nije ni malo naivna ekipa, godinama igraju na najvećim takmičenjima, u prvom kolu su poraženi od Јužnog Sudana (79:90), pa im je duel sa Srbijom, i kvalifikacijski, jer teško da mogu nečemu da se nadaju u trećem kolu i sudaru sa "drim timom".

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić navodi da Portorikanci imaju i prednosti u napadu, ali da tim Srbije uz "normalan napad" i veoma dobru odbranu može da drži stvari u svojim rukama.

      View this post on Instagram

A post shared by FIBA (@fiba)

- Mi smo favoriti, to niko ne može da nam oduzme. Niti mi govorimo da nismo favoriti. Ali, to je opasna ekipa koja je izuzetno dobra u napadu – posebno četiri 'mala' beka. Mogu da nas dobiju – ne na čisti kvalitet, nego na rizik. Na prvi šut. Prosečno šutiraju 30 do 35 puta za tri. Mi to moramo da im oduzmemo. Gde se najviše šutiraju trojke? U tranziciji. Moramo ranije da se vratimo i imamo dobru koncentraciju, te sprečimo šut za tri poena - istakao je selektor Srbije.