latinica  ћирилица
31/07/2024 |  17:23 ⇒ 17:23 | Autor: SRNA

Đajić: Stanivuković održao politički govor umjesto da se pokloni žrtvama

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković održao nepriličan i veoma dug politički govor na obilježavanju strašnog zločina koji se desio 1942. godine u Dragočaju.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Đajić je naveo da je prošlo nekoliko dana od obilježavanja strašnog zločina koji se desio 1942. u Dragočaju kada su ustaše pobile 36 Srba i sve ih zatrpale u jednu jamu, a on ni tada prisutni ne mogu da vjeruju šta su tog dana iznad te jame uradili Stanivuković i njegovih osam saradnika.

On je dodao da je bilo mučno gledati kako su se stali u prvi red u hlad, a potomke pobijenih ostavili sebi iza leđa i na suncu.

- Šok za prisutne je nastao kada je za govornicu došao Stanivuković da se po protokolu pokloni žrtvama i održi prikladan govor. Umjesto toga čuli smo nepriličan, nesvrsishodan i veoma dug politički govor - navodi Đajić.

On je dodao da su poslije govora Draškovi saradnici aplaudirali, čime su svi bili zgroženi, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Đajić smatra da je to "ravno novom zločinu nad tim žrtvama", te dodao da njima očigledno ništa nije bitno osim jeftinih političkih poena.

- Što je još gore, nemaju ni minimum znanja, naročito osjećaja kako se i u kojoj situaciji treba ponašati - zaključio je Đajić.