latinica  ћирилица
31/07/2024 |  17:49 ⇒ 17:49 | Autor: SRNA

Galićev zahjtev za razrješenje upućen Nezavisnom odboru na hitno izjašnjenje

Savjet ministara uputio je Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH na hitno izjašnjenje zahtjev zamjenika direktora Agencije za istragu i zaštitu Zorana Galića za razrješenje dužnosti.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

Riječ je o ličnom Galićevom zahtjevu koji je, putem advokatske kancelarije uputio Savjetu ministara.

Od Nezavisnog odbora, koji je predložio Galićevo imenovanje, zatraženo je da se izjasni o pravnoj proceduri u vezi s podnesenim zahtjevom za razrješenje na lični zahtjev, te da se o tome dostavi informacija Savjetu ministara.

Galić se prema navodima Tužilaštva BiH nalazi u bjekstvu u Hrvatskoj nakon što je saznao da mu se sprema hapšenje.

Iz Tužilaštva je ranije potvrđeno da je u akciji uhapšen pomoćnik komandira Јedinice Granične policije BiH u Trebinju Blagoje Milović, te državljanin Hrvatske Ivica Bago, a da je Galić u bjekstvu.

Osumnjičeni su za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.

- Istragom je, pored drugih lica, obuhvaćen i Galić, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH - objasnili su iz Tužilaštva BiH.