latinica  ћирилица
31/07/2024 |  19:53 ⇒ 22:27 | Autor: RTRS

Grci na odmor odlaze sa minimalnom prednosti (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Borca dočekuju PAOK u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon prvog meča u Solunu grčki šampion ima prednost 3:2.
Borac - Foto: RTRS
BoracFoto: RTRS

47 - Paok ima inicijativu u nastavku meča. Nekoliko kornera, ali nije bilo prevelike opasnosti po gol Borca.

BORAC - PAOK 0:1 (POLUVRIЈEME)

Ništa značajnije se nije dešavalo do kraja poluvremena, pa Grci odlaze na odmor sa minimlanom prednosti (0:1), ali i golom viška iz Soluna, što znači da su veoma blizu prolasku u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gdje ih već čeka Malme iz Švedske.

27 - Mogao je PAOK i do 0:2, ali udarac Despodova krajnjim naporom Šiškovski vrhovima prstiju izbacuje u korner.

25 - Grci vode 0:1 Tomas Murg pogađa prizemnim udarcem sa 16 metara lijevi ugao Šiškovskog.

20 - Požutio je Јovo Lukić, nakon jednog duela u zraku, ostao je na travi fudbaler PAOK-a, a arbitar iz Holandije pokazao je javnu opomenu napadaču Borca.

15 - Grci opasno zaprijetili, opet nakon prekida. Koulierakis je ostao usamljen na drugoj stativi, ali na sreću lopta završava na prečki i odlazi u gol aut.

3 - Јoš jedna prilika za Borac. Lopta je šetala petercem PAOK-a, na kraju je šutirao Herera, ali Grci su izblokirali taj pokušaj. Hrabar početak našeg šampiona.

1 - Već u prvom minutu velika prilika za Borac, ali Savić se spetljao pred golom Grka. Kakva bi to bila ludnica da je Borac poveo.

----------------------------------------------------------------------------

21.00 - Utakmica je počela. Srećno Borac!

20.55 - Na tribinama se nalazi i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

20.45 - Utakmicu prati i predsjednik FSBiH i FSRS Vico Zeljković.

Vico Zeljković (ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja )

20.35 - Tribine Gradskog stadiona odavno su pune. Čeka nas pravi spektakl u duelu Borca i PAOK-a.

20.25 - Revanš susret sudiće Ander van der Eejk iz Holandije. Pomoćni arbitri su njegovi sunarodnjaci Rens Blumink i Dion Fikert, a četvrti djelilac pravde je takođe Holanđanin Aleks Bos. I sudije u VAR sobi su "lale". To su Denis Higler i Ingmar Estrom.

20.15 - Poznato je i definitivno na koga će pobjednik duela u Banjaluci, a to je sastav Malmea, koji je ukupnim rezultatom 6:4 bio bolji od Ki Klaksvika. Upravo sastav sa Farskih Ostrava će protiv poraženog igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

20.05 - Svi putevi vode na Gradski stadion!

20.00 - Poznati i sastavi za večerašnji meč:

Borac: Šiškovski, Herera, Karolina, Meijers, Kvržić, Skorup, Grahovac, Vuković, Savić, Kulašin, Lukić.

PAOK: Kotarski, Baba, Koulierakis, Trost-Ekong, DŽoni, Šnjab, Ozdoev, Taison, Murg, Despodov, Brandon.

19.50 - Gradski stadion sve puniji. istočna tribina već gotovo puna, a Zapad se polako popunjava, iako je do meča ostalo više od sat vremena.

19.00 - Stigli fudbaleri PAOK-a i rukovodstvo sa dva autobusa na Gradski stadion.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Banjaluka je već danima na nogama, jer svi očekuju da se može desiti čudo, i da Borac može nastaviti put u Ligi šampiona. I ako ne bude tako, Evropa će se još poprilično dugo igrati u Banjaluci, jer očekuju nas najmanje još četiri meča, prvo Lige Evrope, a onda i Lige konferencija.

Već nekoliko dana traži se karta više, Gradski stadion ne pamti ovakvu euforiju, pa se na tribinama očekuje preko 10.000 gledalaca, koji će bodriti najveći klub Republike Srpske.