latinica  ћирилица
31/07/2024 |  22:56 | Autor: RTRS

PAOK prošao dalje u sjajnoj atmosferi u Banjaluci (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri PAOK-a plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su i u revanš meču drugog kola slavili protiv Borca, ovaj put u Banjaluci bilo je 0:1 za šampiona Grčke.
Borac - PAOK - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Borac - PAOKFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Uz 3:2 iz Soluna bilo je to sasvim dovoljno da renomirani sastav zaplovi punim jedrima prema Ligi šampiona, a na tom putu ga čeka Malme iz Švedske.

S druge strane Borac se nije osramotio, čak šta više, bio je u oba duela gotovo ravnopravan rival PAOK-u. Ono što će ostati upamćeno iz ovog dvomeča je sjajna atmosfera sa Gradskog stadiona u Banjaluci. Više od 10.000 navijača napravilo je paklenu atmosferu, sjajnu koreografiju, i uz korektno navijanje pokazali da su Borac, Banjaluka i Republika Srpska sastavni dio Evrope.

Borac - PAOK (FOTO:ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Borac svoj evropski put nastavlja u Ligi Evrope, a tamo ga čeka predstavnik Farskih Ostrva, sastav Ki Klaksvik. U slučaju da i u tom dvomeču poklekne, Borac bi igrao plej-of Lige konferencija.

Gol vrijedan pobjede postigao je Tomas Murg u 25. minutu. Niti prije, niti poslije tog pogotka nije bilo velikih prilika pred golom Borca, istina, ni domaćin se nije mogao pohvaliti pretjeranom ofanzivom, jer je svoje prilike za nešto više vrebao iz kontranapada. I poraz minimalan u sudaru sa grčkim timom, u ovom trenutku može se smatrati solidnim rezultatom, kao nada da ovaj klub raste iz godine u godinu, a za nešto više potreban je konstatan nastup u Evropi iz godine u godinu.

Utakmici je prisustvovao veliki broj javnih ličnosti iz svih sfera života, a među njima su bili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, predsjednik FSRS i FSBiH Vico Zeljković.