latinica  ћирилица
01/08/2024 |  08:54 ⇒ 11:41 | Autor: RTRS

Nešić: Bošnjački političari žele nestanak Republike Srpske (VIDEO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da bošnjački političari više i ne skrivaju da žele nestanak Republike Srpske.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Godinu i po dana otkad sam u Sarajevu nisam sreo bošnjačkog političara koji je spreman da prihvati da Republika Srpska postoji i da je trajna kategorija. Susrećemo se samo sa stalnim nasrtajima na Srpsku - rekao je Nešić za RTRS.

On je istakao da bošnjački političari konstantno atakuju na Republiku Srpsku i njene nadležnosti, a sve u cilju stvaranja unitarne BiH.

Nešić je rekao da oni žele promjenu ustavnog uređenja u pravcu centralizacije BiH i da ne žele dogovor, što BiH, kako kaže, čini nemogućom državom.

On je istakao i da se politika "Trojke", u kojoj se takmiče ko će više napasti Republiku Srpsku, ne razlikuje od politike SDA koja je isto to činila, a i dalje čini.

Nešić je rekao da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković napada nadležnosti u oblasti policije koje su Ustavom jasno definisane, ističući da tim narušava ustavni poredak.

Nešić je poručio da će se predstavnici Republike Srpske uvijek boriti protiv nasrtaja na njene nadležnosti, jer je samo jaka Srpska garant opstanka Srba u BiH.