latinica  ћирилица
01/08/2024 |  11:29 | Autor: RTRS

Crnogorska policija: Nisu tačne informacije da je Đukanoviću prijećeno atentatom

Nisu tačne informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).
Milo Đukanović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Milo Đukanović (Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje ukazuju da obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, ističu, nema infomacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat.

- Vezano za medijske navode uoči i nakon održavanja sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, a radi tačnog informisanja javnosti, uz poštovanje ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, postoji potreba za ovim saopštenjem u cilju potpunog razjašnjenja činjenice, odnosno okolnosti koja je zaokupila medijsku pažnju - stoji u zajedničkom saopštenju crnogorske policije i tajne službe.

Ističu da podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane objaveštajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na bivšeg predsjednika Crne Gore priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima.

Na osnovu toga proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom, kaže se u saopštenju.

- Uprava policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje nije dobila pomenutu informaciju, odnosno takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje. S tim u vezi, informacije da se prijeti bivšem predsjedniku Crne Gore nisu tačne - navodi se u saopštenju, prenijeli su podgorički mediji.