latinica  ћирилица
01/08/2024 |  13:34 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Dodik: Rukovodstvo TE Gacko da riješi probleme radnika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa pomoćnikom direktora Rudnika i termoelektrane "Gacko" Srđanom Milovićem o stanju u opštini Gacko i stanju u elektroenergetskom sistemu.
Milorad Dodik i Srđan Milović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik i Srđan MilovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je na društvenoj mreži Iks naveo da je istakao značaj ove opštine za Republiku Srpsku i želju za daljim prosperitetom.

- Opštini Gacko želim da ima stabilan i nesumnjiv razvoj i s tim u vezi je situacija oko Termoelektrane. Stanje u Termoelektrani mora da bude jasno svim građanima opštine Gacko. Očekujem od rukovodstva Termoelektrane da na aktivan način rješava probleme - naglasio je on.

Dodik je rekao da mu je jasno da radnici imaju određene probleme, ali da razloge za njih treba tražiti u upravi i rukovodstvu.

- Јa sam uvijek na strani radnika! Neprihvatljivo je da se ne vrše plaćanja doprinosa i pored činjenice da je matično preduzeće Trebinje izvršilo pretplatu svojih obaveza, i matično preduzeće izvršilo je pretplatu za isporučenu električnu energiju koju Termoelektrana nije isporučila - naveo je on.

Dodik je rekao da je neprihvatljivo da postoje problemi s radnicima i zatražio da rukovodstvo to promptno riješi.