latinica  ћирилица
01/08/2024 |  17:02 ⇒ 17:05 | Autor: SRNA

Dogovoren sastanak uprava RiTe Gacko i Elektroprivrede Srpske sa sindikatom

Direktor Rudnika i Termoelektrane "Gacko" Maksim Skoko izjavio je da neumorno rade na rješavanju radničkih pitanja i da je dogovoren sastanak uprava ovog preduzeća i Elektroprivrede Republike Srpske sa sindikatom sa ciljem otklanjanja problema i unapređenja odnosa.
RiTE Gacko - Foto: RTRS
RiTE GackoFoto: RTRS

Skoko je naveo da je rukovodstvo RiTE "Gacko" intenzivno posvećeno rješavanju svih radničkih pitanja, te da će radni sastanak biti održan već sljedeće sedmice sa upravom Elektroprivrede i sindikatom.

- Da bi radnici nastavili ostvarivati sva zakonom i kolektivnim ugovorom predviđena prava, važna je posvećenost funkcionisanju preduzeća i Elektroprivrede u cjelini, a samim tim i sigurnosti snabdijevanja električnom energijom građana i privrednika u Republici Srpskoj - izjavio je Skoko.

On je istakao da uprava ovog preduzeća neumorno radi na rješavanju svih pitanja zaposlenih, ali i samog preduzeća, koji su se godinama gomilali.

Skoko je napomenuo da se ove godine redovni remont skraćuje za 15 dana, kao i da se u kontinuitetu i sa velikom posvećenošću rješavaju naslijeđeni problemi iz prethodnog perioda, koji se u jednom ovakvom kolektivu ne mogu riješiti preko noći s obzirom na njihov značaj.

On je dodao da tu na prvom mjestu misli na višegodišnji zaostatak u otkrivci uglja i nedostatak adekvatnih investicija u ključnu opremu.

- Uvijek smo tu da radimo zajedno na unapređenju svih odnosa i da u koordinaciji sa matičnim preduzećem i republičkim institucijama damo odgovor na sva pitanja. RiTE Gacko je važan resurs Republike Srpske i opštine Gacko, stoga se prema preduzeću odnosimo sa dužnom pažnjom i racionalno - zaključio je Skoko.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas sa pomoćnikom direktora Rudnika i termoelektrane "Gacko" Srđanom Milovićem o situaciji u elektroenergetskom sistemu, te naveo da očekuje da rukovodstvo Termoelektrane aktivno rješava probleme.

Dodik je rekao da mu je jasno da radnici imaju određene probleme, ali da razloge za to treba tražiti u upravi i rukovodstvu, ali je naglasio da je uvijek na strani radnika.

- Neprihvatljivo je da postoje problemi sa radnicima i tražim da rukovodstvo to promptno riješi - napisao je Dodik na svom Iks nalogu.