latinica  ћирилица
01/08/2024 |  19:28 ⇒ 19:32 | Autor: SRNA

Požar u Tučepima proširio se u šumu na nepristupačan teren

Požar kod Tučepa u Makarskoj proširio se u šumu, na teren koji je neprohodan, a vatrogasci navode da će biti potrebno sedam dana da se vatra na tom području potpuno ugasi.
Požari u Hrvatskoj - Foto: Ustupljena fotografija
Požari u HrvatskojFoto: Ustupljena fotografija

Šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tučepi Goran Bušelić rekao je da se vatra sve više razbuktava i da su na terenu dva kanadera.

- Kontrolišemo koliko možemo. Vatra neće preći u Tučepe, neće se više približavati naselju. Sad sve zavisi od vjetra. Ako ga ne bude, biće dobro - naglasio je Bušelić.

Šef zamjenika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tučepi Damir Visković izjavio je da je požar u razbuktaloj fazi i da vatra prijeti Parku prirode "Biokovo", prenose hrvatski mediji.

- Gore su i staje, stoka i kuće koje treba da spasimo. Stigla je pomoć, pripremićemo se večeras da čuvamo oko puta da opet ne pređe u Donje Tučepe - istakao je Visković.

On je rekao da ima povrijeđenih vatrogasaca, ali da su zadobili lakše povrede.

U Tučepima je do sada izgorjelo više stotina hektara trave, borovine i niskog rastinja, prenose hrvatski mediji. Policija je za izazivanje požara podnijela krivičnu prijavu protiv lokalnog pčelara.