latinica  ћирилица
01/08/2024 |  21:15 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Đoković u polufinalu Olimpijskih igara (FOTO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u četvrtfinbalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa.
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

Po setovima je bilo 6:3, 7:6 (3).

Prvi set je bio odličan, igrao je Đoković izvanredno, a kulminacija je došla na set loptu, kada je majstoriski odigrao i zaslužio ovacije prepunog stadiona "Filip Šatrije".

Novak Đoković (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

U drugom setu drama, Grk je poveo 4:0, svi su mislili da je set gotvo i da će se igrati treći, ali Novak je još jednom pokazao zašto je najbolji tenbiser svih vremena.Spasio je čak četiri set lopte i to na servis Cicipasa, i pokazao da ga nikada ne treba otpisati.

Dva puta je i zvao medicinski tajm aut, zbog problema sa koljenom, sve je izdržao, vratio dva brejka i u taj brejku došao do velike pobjede nakon nešto više od dva sata igre.

Đoković u polufinalu ide na Italijana Lorenca Musetija, koji je eliminisao aktulenog olimpijskog pobjednika Aleksandra Zvereva, sa 2:0, identičnim rezultatom u oba seta 7:5.

Polufinale je osigurao i drugi teniser svijeta Karlos Alkaraz, koji je bio bolji od Amerikanca Toma Paula (6:3, 7:6), a tamo ga čeka domaći teniser Feliks Ože-Alijasim, koji je u tri seta savladao Kaspera Ruda (6:4, 6:7, 6:3).