latinica  ћирилица
01/08/2024 |  22:04 ⇒ 22:04 | Autor: RTRS

Film "33 anđela" osvojio nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu "FORTECA"

Film "33 anđela" osvojio je nagradu publike na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu "FORTECA" u Perastu.
Prikazivanje filma "33 anđela" - Foto: Ustupljena fotografija
Prikazivanje filma "33 anđela"Foto: Ustupljena fotografija

Producent filma Branko Dimović Dimeski zahvalio je svom timu koji je radio s njim jer, kako navodi, nez timskog rada ništa ne bi bilo moguće.

- Kada sam krenuo u realizaciju mog filma "33 Anđela", imao sam jedno na umu - istina o stradanju srpske djece mora biti prikazana i nikada zaboravljena. Posebnu zahvalnost dugujemo djeci i glumcima iz Republike Srpske koji su dali svoj nemjerljiv doprinos u realizaciji ovog filma - rekao je Dimović Dimeski.

Dodao je da su veoma ponosni na činjenicu da je film "33 Anđela" osvojio nagradu publike za najposjećeniji dokumentarni film na Međunarodnom filmskom festivalu "FORTECA" u Perastu.

- Ovo je druga međunarodna nagrada za film, nakon što je "33 Anđela" osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film i na Međunarodnom filmskom festivalu "BANEFF" u Stokholmu. Velika je čast primiti ova priznanja, posebno s obzirom na to da su na festivalima prikazani filmovi iz Švedske, Finske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i mnogih drugih zemalja. Hvala organizatorima festivala na povjerenju i pozivu za učešće - istakao je Dimović Dimeski.