latinica  ћирилица
02/08/2024 |  06:54 ⇒ 08:31 | Autor: RTS

Arunović po dolasku iz Pariza: Krug je pun, sada sam osvojila sve (VIDEO)

Zorana Arunović, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u streljaštvu istakla je na konferenciji za novinare po dolasku iz Pariza da je mirna, jer je osvojila sve u karijeri. u streljaštvu istakla je na konferenciji za novinare po dolasku iz Pariza da je mirna, jer je osvojila sve u karijeri.
Arunović i Mikec (Foto: EPA/VASSIL DONEV) -
Arunović i Mikec (Foto: EPA/VASSIL DONEV)

Arunovićeva je rekla da je poslije medalje u Parizu da je napravila pun krug.

- Јa sam sada stvarno sve osvojila. Bila mi je želja da kada budem na kraju karijere, da mogu da završim, da je krug pun. Јa, Zorana Arunović sa prvakinja Evrope, svijeta, svjetska rekorderka, olimpijska šampionka. Sada sam mirna - rekla je olimpijska šampiona.

Istakla je je da je finale bilo onakvo kako bi trebalo da bude na Olimpijskim igrama.

- Nisam koketirala sa srčanim udarom, ali da je potrajalo, bila bih bliže. Da mogu da promijenim nešto, napravila bih borbu lagodnijom, ali onda nema draži. Ovo je pravi prikaz našeg sporta i kako treba da izgleda finale Olimpijskih igara. Gubili smo, ali se nismo predavali i ako neko treba da dobije medalju za strpljenje i rezilijentnost, to smo Damir i ja i pamtiću ovu medalju cijelog života - rekla je Arunovićeva.

Arunovićeva je istakla zajedništvo i timski rad sa Damirom Mikecom.

"Pobijedio je tim koji se oslanjao jedno na drugo, nismo popustili. Kada smo gubili 2:10, nismo popustili. Ono što opisuje Damira i mene je klasa i konstantna potreba da budemo bolji. Znali smo da smo se oslonili jedno na drugo. Onda kada on nije dobar, ja sam bila preuzimala ulogu i obrnuto. Јa sam nas dovela u egal, a on je zadao konačan udarac - rekla je Zorana Arunović.