latinica  ћирилица
02/08/2024 |  13:38 | Autor: SRNA

Vujić: Nova firma u rukama IT profesionalaca; Stručnjacima u Inviktusu niko ne može osporiti znanje i reference

Inviktus su napravili IT profesionalci i lideri u IT industriji koji su u ovom poslu već 20, 30 godina, s ciljem da sačuvamo radna mjesta i radimo ono što znamo, rekao je direktor Inviktus Tehnolodži grupu Bojan Vujić.
Bojan Vujić - Foto: RTRS
Bojan VujićFoto: RTRS

Vujić je naglasio da je osnovana nova firma čiji su zaposleni svojim znanjem, iskustvom i referencama garancija da Inviktus može mnogo toga da ponudi i bude konkurentan na tržištu.

- Okupili smo ljude koji dolaze iz IT oblasti, i sam sam u tom poslu više od 25 godina, i sa svim onim što znamo i umijemo jednostavno želimo da nastavimo da radimo. Mislim da to nikome ne treba da bude problem, jer je najvažnije ono što mi možemo da ponudimo, dakle, kakvi su to projekti, kakav je kvalitet našeg rada. To je ono što treba da bude u fokusu kad razgovaramo o poslovanju neke kompanije - rekao je Vujić za Blumberg Adria televiziju i dodao da su okupljeni u Inviktusu svjesni da je njihovo znanje i njihova najveća vrijednost.

Ujedno napominje da su, uprkos sankcijama i teškoj situaciju u kojoj su nezasluženo našli, svim dosadašnjim klijentima obezbijedili podršku za funkcionisanje implementiranih projekata i sistema, kako ne bi došli u situaciju da nešto od toga stane ili da klijenti budu u problemu.

- Sa naše strane je bilo poslovno korektno da svim našim klijetima koji nisu krivi za ovakvo stanje, kao što ni mi nismo krivi, ponudimo mogućnost da dok ne nađu trajno rješenje kroz nove nabavke ili na neki drugi način, sve naše kapacitete stavimo na raspolaganje i obezbijedimo svu moguću podršku. Šta će biti sa tim sistemima u budućnosti, to je sad teško reći, ali sve dok bilo ko od njih treba našu pomoć mi ćemo to svakako raditi, bez obzira na ugovore - pojasnio je Vujić, napominjući da se, u ovom periodu, ugovorima nisu pretjerano bavili.

On je naglasio da im je u ovom periodu bilo važno da sačuvaju svoje ljude, jer su oni najveća vrijednost i najveći potencijal za sve ono što planiraju da rade.

- Analiza ugovora biće predmet nekih daljih koraka, ali čak da ne prenesemo nijedan ugovor, uzdamo se u naše ljude i znamo da ćemo sa njima ponovo naći mjesto na tržištu. Svi oni koji rade u našoj novoj kompaniji su visoko kvalifikovani stručnjaci koji imaju izuzetna i specifična znanja za kojima postoji potreba i kod nas, a i šire - istakao je Vujić.

Prema njegovim riječima, Inviktus Tehnolodži grupa, zapravo, označava grupu IT stručnjaka i lidera koji su odlučili da osnuju kompaniju i da ono što znaju ponude na tržištu.

- Mi želimo ovdje da radimo i ostanemo i od toga nećemo odustati uprkos nerazumnim odlukama koje su dovele u pitanje sudbinu na stotine radnika. Naš cilj je da ih sačuvamo i da ne dozvolimo da odu iz svoje zemlje - zaključio je Vujić.